Beste vetverbrander voor mannen: Forskolin beoordeling

Forskolin is een kruid dat is afgeleid van de muntfamilie en wordt vaak aangetroffen in testosteron en afslanksupplementen. Het maakt al lang deel uit van de alternatieve geneeskunde omdat het kan helpen bij bepaalde gezondheidsproblemen en het voorkomen van gewichtstoename, maar niet van gewichtsverlies.

Om meer te weten te komen over forskoline, keken onze onderzoekers ook naar de voordelen van dit ingrediënt, mogelijke bijwerkingen en herzien onderzoek met betrekking tot de claims. Ten slotte hebben we de feiten verzameld om u de hoofdzaak te geven.

Wat is Forskolin?

Forskolin is een extract van een plant uit de muntfamilie die groeit in Zuidoost-Azië. Forskolin is het belangrijkste bioactieve ingrediënt van de plant Coleus forskohlii, die al jaren wordt gebruikt als vetverbrander en als afslanksupplement.

Volgens verschillende forskolin-onderzoeken, waaronder een gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, zou de toevoeging van dit extract aan de dagelijkse voeding de testosteronniveaus verhogen.

Ingrediënten van Forskolin

Volgens Planta Medica is het extract zelf de belangrijkste bioactieve component van een Coleus forskohlii die voorkomt in Zuidoost-Azië, India en Nepal. Behalve de wortel, waar deze verbinding is geconcentreerd, heeft het kruid geen extra nut.

Tegenwoordig leveren de meeste producten op de markt een sterk geconcentreerde dosis van dit extract en niet veel meer omdat men denkt dat het een kruidengeneesmiddel is.

Marketing over dit product richt zich op de zuiverheid en concentratie van elke pil, waarbij met opzet wordt verklaard dat elke pil geen ander ingrediënt bevat.

Als bioactief ingrediënt van een plant is forskoline-extract een natuurlijke medicinale stof die in de handel in verschillende merken te vinden is. Hoewel er meer onderzoek nodig is, zegt Molecular Pharmacology, heeft forskoline-extract als een lipolyse-facilitator voorlopig bewezen een goede vetreductie te zijn.

De natuurlijke forskoline die in India, Nepal en Thailand wordt gevonden, is afkomstig van een plant, maar niet alle delen van het kruid worden gebruikt. De hoogste concentratie forskoline zit in de wortels.

Drugs.com stelt dat de belangrijkste bestanddelen van P. barbatus de diterpenoïden en etherische olie zijn. Het gehalte aan etherische olie is afhankelijk van de locatie en het tijdstip van oogsten en bestaat voornamelijk uit mono- en sesquiterpenen.

Ongeveer 70 diterpenoïden zijn beschreven in de bladeren, wortels en hele plant, waarbij forskoline (ook bekend als coleonol) een van de meest actieve verbindingen is, volgens de Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Geschiedenis van Forskolin

Forskolin pills

De natuurlijke forskoline die in de plant wordt aangetroffen, beweert gebruikers te helpen bij een gezonde ademhaling. Het gebruik van forskoline voor gewichtsverlies kwam later als gevolg van enkele testen die ontdekten dat cyclisch AMP ook zou helpen bij lipolyse bij mensen. Lipolyse helpt gebruikers bij het oplossen van vet in het lichaam.

Forskolin Claims

Gewichtsverlies

Hoewel oude culturen niet zo geobsedeerd waren door gewichtsverlies als moderne westerlingen, zijn de voordelen van gewichtsverlies misschien wel de meest invloedrijke bij de commercialisering van dit wortelextract. Gewichtsverlies bij Forskolin wordt geassocieerd met lipolyse, het vetverbrandingsproces van het lichaam.

Een kleine, blinde studie over coleus forskolii werd gepubliceerd in de Journal of the International Society of Sports Nutrition. Uit het onderzoek bleek dat 23 vrouwtjes die het geconcentreerde extract kregen niet afvielen, maar de forskoline hielp wel om gewichtstoename te voorkomen.

De vrouwen die de test hadden gedaan, hadden licht overgewicht. Volgens recent bewijs is de effectiviteit van forskoline voor gewichtsverlies niet bewezen, maar het kan gewichtstoename helpen voorkomen.

Andere potentiële voordelen

Volgens oude Ayurvedische bronnen en recente studies zijn er veel andere toepassingen voor Coleus Forskohlii.

 • Allergieën
 • Menstruele krampen
 • slapeloosheid
 • Erectiestoornissen

Forskolin Vragen en antwoorden

forskolin capsule

Voordelen van Forskolin

Volgens verschillende onderzoeken kan suppletie van forskoline helpen:

 • Verminder vet
 • Stress verminderen
 • Verhoog de testosteronniveaus

EFFECTIVITEIT

Werkt Forskolin?

Studies bewijzen de effectiviteit van forskoline met betrekking tot de vele toepassingen ervan in de traditionele en westerse geneeskunde.

Volgens een studie gepubliceerd in Obesity bleek Forskolin mogelijk te helpen bij het afvallen bij mannen met obesitas en overgewicht. Uit een andere studie, gepubliceerd in de Journal of the International Society of Sports Medicine, bleek dat deze effecten zich niet uitstrekten tot vrouwen met overgewicht.

Alle andere toepassingen werden bestudeerd met behulp van blinde tests bij zeer beperkte populaties, en hoewel er veelbelovende resultaten waren, zijn de resultaten niet definitief.

Forskolin wordt om verschillende redenen gebruikt, maar er is weinig bewijs dat het doeltreffend is voor elke gezondheidstoestand, inclusief obesitas.

Er is ook geen optimale aanbevolen dosis die door een wetenschappelijk onderzoek wordt geboden voor welke aandoening dan ook, inclusief gewichtsverlies.

GEWICHTSVERLIES

Forskolin en gewichtsverlies

Forskolin en zijn voordelen op het gebied van gewichtsverlies werden bij verschillende gelegenheden getest met verschillende resultaten. De lipolyse-eigenschappen van forskoline zijn een intrigerend voordeel, maar wat medische studies betreft, is er niet genoeg bewijs om forskoline definitief een vetverbrander te noemen.

Voedingssupplementen zoals Forskolin Fuel en Forskolin Slim beweren dat het de stofwisseling stimuleert en het menselijk lichaam dwingt meer vet te verbranden dan normaal, maar er is geen echt bewijs om deze beweringen te ondersteunen.

Een studie in de Journal of the International Society of Sports Nutrition wees uit dat hoewel forskolin niet resulteerde in gewichtsverlies bij vrouwen met overgewicht, het er wel op leek dat de deelnemers geen extra gewicht kregen.

Forskolin wordt commercieel op de markt gebracht als pillen, die ergens tussen de 125 mg en 500 mg bevatten, en wordt meestal twee keer per dag ingenomen. Volgens supplementen bedrijven, het nemen van forskolin afslank pillen zoals Forskolin Fuel en Forskolin Slim moet dagelijks worden gedaan en moet worden voortgezet als onderhoud na gewichtsverlies.

De wetenschap meldt dat hoewel grotere hoeveelheden Forskolin de lipolyse verhogen, wat betekent dat er vet vrijkomt uit het vetweefsel, deze onderzoeken geen definitief bewijs bieden dat Forskolin werkt als een vetverbrander. Er is geen aanbevolen dosering genoteerd.

Hoe Forskolin te gebruiken

Forskolin is beschikbaar voor gebruik op 4 manieren:

 1. 1Intraveneus
 2. 2Poeder
 3. 3Druppels
 4. 4Pillen

De dosering is afhankelijk van de aandoening. Meestal is de dosis forskoline voor gewichtsverlies 500 mg per dag.

Mogelijke bijwerkingen van Forskolin

Bijwerkingen van Forskolin kunnen zijn:

 • Lage bloeddruk
 • hoofdpijn
 • Onregelmatige hartslag

Hoewel forskolin enkele bijwerkingen heeft, kan het voor de meeste gezonde volwassenen in al zijn vormen als veilig worden beschouwd.

Wat gebruikers zeggen

“Forskolin is zeker het proberen waard. Ik gebruik dit product nu ongeveer twee maanden en ben 8 pond afgevallen. Het werkt echt. Het helpt je niet alleen om af te vallen, het geeft je ook energie om de dag door te komen. “

-Susan

“Ik weet niet zeker waarom mijn lichaam zo sterk reageerde, maar ik kreeg ernstige paniekaanvallen die hiermee verband hielden. Ik voelde me ongelooflijk angstig nadat ik maar één pil had ingenomen. Ik weet dat de oorzaak de forskolin was, want ik heb het bij vier verschillende gelegenheden geprobeerd. Als je iets koopt, houd er dan rekening mee dat sommige mensen zenuwachtig en angstig kunnen zijn. “

-Kelly

“Ik ben een man van 68 jaar. Nadat ik naar Dr. Oz had gekeken, realiseerde ik me dat forskolin kon helpen buikvet te verminderen. Ik was enigszins teleurgesteld dat ik geen buikvet verloor, dat mijn eetlust niet werd afgeremd en dat ik geen gewicht verloor. Ik realiseer me dat anderen op deze gebieden goede resultaten hebben geboekt. Ik geef het nog niet op. Ik ben van plan forskolin te blijven gebruiken, maar deze keer zal ik mijn dieet aanpassen en mijn trainingsregime verhogen. Forskolin zou visceraal vet verminderen en er zijn aanwijzingen dat forskolin de bloeddruk verlaagt. Er is een goede reden om forskolin te blijven gebruiken. “

-Bill

BODEMLIJN

De bottom line over Forskolin

Forskolin is een plant en extracten die worden gebruikt in voedingssupplementen. Er is enige wetenschap die de effectiviteit van het plan ondersteunt. Er is echter altijd een alternatief.

Gewichtsbeheersing is een reis en we weten dat een compleet plan een gezond dieet, lichaamsbeweging en het juiste ondersteuningssysteem omvat.

Forskolin Vragen en antwoorden

Wat zijn de bijwerkingen van forskolii?

Forskolii, een andere naam voor forskoline, zijn volgens klanten enkele mogelijke bijwerkingen zoals blozen, lage bloeddruk, rusteloosheid, hoesten en keelirritatie.

Wat zijn de ingrediënten in forskolin?

Forskolin is de chemische stof die wordt aangetroffen in Plectranthus Barbatus, vaak aangeduid als coleus forskholii.

Werkt forskolin?

We hebben wel een aantal studies gevonden naar het effect van forskolinegewicht. Een daarvan, die ouder is dan 10 jaar, zegt dat het kan helpen bij onderhoud, maar niet noodzakelijkerwijs verlies. Een ander stukje onderzoek toont aan dat je het supplement ten minste drie maanden moet innemen voor enig resultaat.

Hoeveel kost forskolin?

De kosten van forskolii zijn afhankelijk van het bedrijf dat het supplement verkoopt. De prijzen variëren van minder dan $ 5 tot meer dan $ 20 per fles.

Hoe moet ik forskolin nemen?

U moet forskolin nemen volgens het etiket. Afhankelijk van het supplement kunt u het een of twee keer per dag innemen.

Waar wordt forskolin meestal voor gebruikt?

Traditioneel wordt forskoline gebruikt om hartaandoeningen te behandelen. In recentere tijden is het ingrediënt gebruikt om obesitas en erectiestoornissen te bestrijden.

Komt forskolin met garantie?

Afhankelijk van het bedrijf dat forskolin verkoopt, is er een garantie mogelijk. klantenserviceteam dat het supplement verkoopt.

Waar wordt Forskolin voor gebruikt?

Forskolin wordt al duizenden jaren gebruikt om hartaandoeningen te behandelen, waaronder pijn op de borst en hoge bloeddruk. Het kan ook worden gebruikt voor ademhalingsproblemen zoals astma. Forskolin is een chemische stof die afkomstig is van de wortels van een plant genaamd Plectranthus Barbatus.

Wat is Forskolin voor gewichtsverlies?

Forskolin wordt beschouwd als een afslanksupplement dat aan populariteit won nadat het aan het publiek werd voorgesteld op de Dr. Oz Show in 2014. Het is afgeleid van de wortels van een plant genaamd Indian Coleus.

Wat zit er in Forskolin-extract?

Forskolin-extract is afgeleid van Coleus Forskohlii en is een ingrediënt dat in verschillende soorten natuurlijke geneeskunde wordt gebruikt.

Kan Forskolin hoge bloeddruk veroorzaken?

Forskolin kan leiden tot lage bloeddruk en in sommige gevallen te laag worden als het wordt ingenomen met andere soorten voorgeschreven medicijnen die hoge bloeddruk behandelen.

Foto van auteur

Auteur

Dogan Hermans

Dogan Hermans is een gepassioneerd schrijver en onderzoeker. Hij schrijft al sinds zijn tienerjaren en aarzelde nooit om aan nieuwe blogs te werken.

Gezien zijn ervaring zijn deze beoordelingen goed onderzocht om de beste suggesties voor lezers te bieden.