Fatburner poeder kopen? De top 5 fatburner drankjes

fatburner poeder

Ben je op zoek naar een fatburner poeder om je sportresultaten te verbeteren of je gewichtsverliesdoelen te ondersteunen? Of ben je op zoek naar een manier om je metabolisme te versnellen?

Je kunt dan kiezen voor een fatburner drankje. Wij helpen je graag op weg en daarom hebben we de 5 beste fatburner poeders op een rij gezet. Lees snel verder!

De top 5 fatburn poeders en drankjes

Wil je vetverbranders gebruiken om je gewichtsverlies te stimuleren? Ontdek de beste opties die je zullen helpen jouw doelen te bereiken. 

Onze top 5 fatburners in poedervorm: 

Fatburner poeder of drankjeBelangrijke eigenschappenPrijs per dosering
1. PURE Fatburner300 gram poeder per pot, met 145 mg cafeïne per portie. Bevat glycine en taurine en heeft een frisse fruitsmaak, zonder klonten.  €0.33
2. Kosso Nutrition Diet Support300 gram poeder per pot, 6 gram per portie. Bevat geen dierlijke gelatine en heeft 8 toegevoegde vitaminen en mineralen.€0.60
3. Cabau Fatburner300 gram per pot. Krachtige samenstelling met groene thee-extract, L-theanine en L-tyrosine. Keuze uit vier verschillende smaken en geschikt voor elk dieet. €0.69
4. Purasana Pu-erh Tea Instant200 gram per pot. Gemaakt van natuurlijke producten. Bevat L-carnitine, citroenaroma en rode thee-extract (Camellia sinensis). €0.49
5. XXL Nutrition Energy Activator450 gram per pot. Bevat L-carnitine, BCAA’s, L-glutamine, groene thee en cafeïne. Speciaal ontwikkeld voor duursporters en te gebruiken als pre-workout. €0.90

Geen van de bovenstaande voedingssupplementen is geschikt voor personen onder de 18 jaar of zwangere vrouwen.

Daarnaast is het belangrijk om nooit de voorgeschreven dagelijkse dosering te overschrijden. 

1. PURE Fatburner

De PURE Fatburner heeft een frisse watermeloen smaak en bevat maar liefst 500 mg taurine en 500 mg L-carnitine. Deze fatburner is speciaal samengesteld om jou te helpen om vet gemakkelijker te verliezen.

 • Bevat 148,5 mg cafeïne per portie
 • Verrijkt met vitamine C en D
 • Een zeer zuivere formule die het vormen van klonten voorkomt2. Kosso Nutrition Diet Support

Diet Support fatburn poeder is gemaakt van een krachtige formule met uitsluitend actieve ingrediënten. De formule stimuleert de vetverbranding en onderdrukt het hongergevoel. 

 • Bevat L-carnitine en taurine om je energiereserves aan te vullen
 • Met maar liefst 8 toegevoegde vitamines en mineralen
 • Vrij van dierlijke gelatine3. Cabau Fatburner

Cabau-Fatburner-voor-vrouwen

De Cabau Fatburner is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en heeft een krachtige samenstelling. De unieke formule zorgt voor energie en motivatie zodat jij je gezonde levensstijl beter volhoudt. 

 • Verkrijgbaar in vier smaken: peer, aardbei, groene appel en groene thee met citroen
 • Bevat groene thee-extract, L-theanine en L-tyrosine
 • Geschikt voor elk dieet (vegan, halal etc.)4. Purasana Pu-erh Tea Instant

Instant Pu-erh thee is ideaal voor mensen die geen fan zijn van groene thee, maar wel willen profiteren van de voordelen.

Deze thee is afkomstig van de Camellia sinensis plant (rode thee), heeft een zoete smaak en een aangename geur. Bovendien heeft de Camellia sinensis een positieve invloed op het vetmetabolisme.

 • Bevat Camellia sinensis voor het stimuleren van je vetmetabolisme
 • Zoete smaak
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten5. XXL Nutrition Energy Activator

Energy Activator is ontworpen om vóór je training te gebruiken. Terwijl andere pre-workouts zich voornamelijk richten op krachttraining, is dit product specifiek samengesteld voor duursporten, inclusief cardiotraining.

 • Speciaal ontwikkeld voor cardiotraining en duursporters 
 • Bevat BCAA’s, groene thee, cafeïne, glutamine en l-carnitine
 • Met vitamine CAandachtspunten bij de aankoop

Ben je van plan om een fatburner poeder of drankje te kopen? Dan zijn er enkele aandachtspunten die je absoluut in overweging moet nemen. Hier ontdek je de belangrijkste overwegingen die je zullen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Lees verder en laat je informeren, zodat je met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten: 

Bepaal wat je doel is met het nemen van de fatburner

Ben je op zoek naar een fatburner die continu werkt en je helpt bij het onderdrukken van je hongergevoel? Of ben je op zoek naar een fatburner die je stimuleert om gemotiveerd te blijven en je sportprestaties verbetert?

Denk hier goed over na voordat je overgaat tot aanschaf, omdat verschillende fatburners geoptimaliseerd zijn voor sportgebruik of langdurig gebruik.

Ook zijn er speciale fatburners voor vrouwen verkrijgbaar. Wees selectief met het selecteren van de beste fatburner, omdat het qua ingredienten zeker kan verschillen. En dus de werking ook.

Houd rekening met je medische achtergrond

Het is belangrijk om te controleren of fatburners geschikt zijn voor je persoonlijke omstandigheden. Je dient rekening te houden met je medische geschiedenis, andere supplementen of medicijnen die je gebruikt, enzovoort.

Als je niet zeker weet of je een fatburner kunt gebruiken, neem dan contact op met een huisarts of diëtist voor advies. 

Koop alleen fatburners van merken die door officiële autoriteiten zijn goedgekeurd 

Zowel voor populaire als nieuwe merken op de markt is het belangrijk om jezelf te informeren over de betrouwbaarheid ervan.

Fatburners zijn geen gereguleerd supplement, dus het is van belang dat je zelf oplet en beoordeeld of het product de moeite waard is om te kopen.

Waarom een fatburner in poedervorm gebruiken?

Waarom zou je kiezen voor een fatburner in poedervorm? Er zijn verschillende redenen waarom dit een populaire keuze is onder mensen die hun fitnessdoelen willen bereiken.

De voordelen zijn: 

 • Het is makkelijk mee te nemen voor onderweg of tijdens trainingssessies
 • Poedervormige fatburners worden over het algemeen sneller opgenomen in het lichaam, waardoor je sneller de voordelen ervaart
 • De dosering is gemakkelijk aan te passen aan jouw behoeften en voorkeuren
 • Een fatburner poeder is een goede oplossing als je niet van pillen houdt of deze lastig vindt om in te nemen
 • Fatburner drankjes hebben vaak een breed scala aan smaken

Zijn fatburner poeders veilig te gebruiken?

Ja, over het algemeen zijn vetverbrander poeders veilig te gebruiken zolang de dagelijkse dosering niet wordt overschreden.

Uit onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van fatburners, afslankpillen en eetlustremmers is  gebleken dat er geen bezwaar is voor de gezondheid van de gemiddelde volwassene. 

Als je onder behandeling bent bij een arts, vraag dan om advies. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan is het gebruik van een fatburner niet aan te raden.

Veelgebruikte ingrediënten in fatburner poeder en hun werking

Hoewel de samenstelling van fatburner poeders en drankjes kan variëren, zijn er wel degelijk ingrediënten die vaak voorkomen zoals:

 • Cafeïne is een stimulerend middel dat de stofwisseling kan verhogen en de energie kan verhogen.
 • Groene thee-extract bevat catechines en cafeïne, die samenwerken om de vetoxidatie te verhogen en de thermogenese te stimuleren. Dit kan bijdragen aan een verhoogde calorieverbranding en gewichtsverlies.
 • L-carnitine kan helpen om de vetverbranding te stimuleren en de energieproductie te verbeteren.
 • Garcinia cambogia kan helpen bij het onderdrukken van de eetlust en het remmen van de vetopslag in het lichaam.
 • Capsaïcine is het actieve bestanddeel in chilipepers en kan de stofwisseling verhogen, de eetlust onderdrukken en de vetoxidatie bevorderen.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van deze ingrediënten kan variëren afhankelijk van de concentratie en combinatie in een specifieke fatburner. 

Hoe gebruik je een fatburner drankje?

Om een fatburner drankje optimaal te gebruiken, volg je de aanbevolen dosering en instructies van het specifieke product. Meestal neem je een fatburner drankje één tot twee keer per dag.

Het tijdstip van inname kan verschillen. Sommige mensen nemen het ‘s ochtends om hun energie en stofwisseling gedurende de dag te stimuleren, terwijl anderen het voor hun training innemen voor extra energie en focus.

Vermijd het gebruik vlak voor het slapengaan vanwege mogelijke stimulerende ingrediënten zoals cafeïne, die je slaap kunnen verstoren.

Het is raadzaam om na 3-5 weken een pauze in te lassen om de resultaten te evalueren. Indien gewenst, kun je daarna het gebruik weer hervatten. 

Conclusie

Nu je weet welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het kopen van een fatburner poeder en wat de voordelen zijn van het gebruik, rest er nog maar één ding: een keuze maken!

Als je toch niet helemaal overtuigd bent om een fatburner poeder te kopen, is het aangeraden om eens te kijken naar een goede afslank pil tegen buikvet. Ook deze supplementen helpen mee aan het gewichtsverlies.

Hierboven hebben we onze top 5 fatburn poeders en drankjes besproken. Deze selectie biedt verschillende opties om je te helpen jouw doelen te bereiken op weg naar een gezonder lichaam. 

De top 5 fatburner poeders nogmaals in het kort: 

 1. PURE Fatburner
 2. Kosso Nutrition Diet Support
 3. Cabau Fatburner
 4. Purasana Pu-erh Tea Instant 
 5. XXL Nutrition Energy Activator