Wat is de beste fatburner? De Top 5 vetverbranders (2024)

beste fatburner

Ben je op zoek naar de beste fatburner of vetverbrander om je gewichtsverlies doelen te ondersteunen? Of wil je een extra boost geven aan je trainingen en je metabolisme stimuleren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Met de talloze opties op de markt kan het vinden van de beste vetverbrander voor jou als een enorme taak aanvoelen. Daarom helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te vermelden dat zowel de Consumentenbond als Test Aankoop uitgebreide tests hebben uitgevoerd. Je kunt deze instanties raadplegen voor uitgebreide informatie.

Alle vetverbranders in dit artikel zijn getest op effectiviteit, veiligheid en kwaliteit en zijn goedgekeurd voor verkoop in Nederland en België..

We hebben alle producteigenschappen op een rijtje gezet, zodat jij een geïnformeerde keuze kunt maken. Lees snel verder!

De top 5 fatburners en vetverbranders

Bij het kiezen van de beste fatburner houd je enerzijds rekening met de samenstelling en anderzijds met de doelstellingen die je hebt. Ook speelt de prijs van de vetverbranders uiteraard een rol.

Voor mensen die hun vetverlies willen bevorderen, is het belangrijk om de beste afslankpillen te kiezen die effectieve ingrediënten bevatten.

Denk hierbij aan stoffen zoals groene thee-extract, cafeïne, garcinia, cambogia en CLA. Deze ingrediënten kunnen de stofwisseling verhogen, de eetlust onderdrukken en vetverbranding stimuleren.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat fatburners geen wondermiddelen zijn en dat een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging en een gebalanceerd dieet essentieel blijven voor gewichtsverlies.

Maar, welke fatburner kun je dan het beste kopen? Bekijk de top 5:

Fatburner of vetverbranderBelangrijke eigenschappenPrijs per dosering
1. PhenQ60 tabletten op basis van cafeïne, geconcentreerde rode peper extract en essentiële mineralen voor een goed functionerend metabolisme. €1.33
2. Fat Burn Active60 capsules, bevat extracten, vitamines en mineralen die het lichaam effectief stimuleren om vet te verbranden. Met vitamine B5 en zink. €0.83
3. OceBio Chiline Maxislim60 capsules met een uitgebalanceerde mix aan bestanddelen zoals chilipeper, sinaasappel-extract en Chinese rabarber. Met vitamine B12. €0.60
4. Vitakruid Groene Thee & Bioperine60 vega capsules met groene thee extract, polyfenolen, EGCG (45-55%), en catechines. Extra snelle opname door de toevoeging van zwarte peper extract. €0.28
5. XXL Nutrition Fat Metabolic Support120 vega capsules met 40 mg cafeïne, acetyl L-carnitine en kaempferol. Geschikt voor een veganistische levensstijl.€0.29

Deze fatburners zijn ontworpen ter ondersteuning van volwassenen met verschillende levensstijlen en leveren belangrijke stoffen om je te helpen bij vetverlies.

De tabletten zijn niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen

1. PhenQ

PhenQ-fatburner-vrouwen

PhenQ combineert meerdere krachtige ingrediënten die elkaar aanvullen en samenwerken om de stofwisseling te verhogen, je eetlust te onderdrukken en de vetverbranding te stimuleren.

Met PhenQ kun je jouw gewichtsverlies doelen ondersteunen en een slanker lichaam bereiken. 

 • Helpt het versnellen van de vetverbranding door α-Lacys Reset
 • Onderdrukt de eetlust door middel van chromium, picolinate en nopal cactus
 • Bevat energieboosters die je meer energie geven, wat vooral gunstig is tijdens intensieve workouts en dagelijkse activiteiten2. Fat Burn Active

Fat-Burn-Active-fatburner-vrouwen

Fat Burn Active is een product waarvan de formule speciaal is ontwikkeld om maximale resultaten te behalen in een korte periode.

Het supplement stimuleert het lichaam door actieve vetverbranding te ondersteunen en de uitvoering van trainingsschema’s te vergemakkelijken. 

 • Xivate – Micro-ingekapseld zorgt voor 4 keer snellere opname
 • Gebruikt extract van bittere sinaasappel wat synephrine bevat, een natuurlijk bestanddeel dat bekendstaat als een vetverbrander
 • Verrijkt met vitamine B5 en B63. OceBio Chiline Maxislim

Chiline Maxislim Fatburner bevat een zorgvuldig samengestelde mix van actieve ingrediënten, waaronder chilipeper, die bijdragen aan de vetverbranding.

Bovendien bevat het supplement vitamine B12, een essentiële vitamine die een rol speelt in het energiemetabolisme en vermoeidheid helpt verminderen.

 • Draagt bij aan het verbranden van vetten door chilipeper
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Ondersteunt het energiemetabolisme en helpt bij vermoeidheid4. Vitakruid Groene Thee & Bioperine

Vitakruid Groene Thee & Bioperine Capsules zijn voedingssupplementen die speciaal zijn ontwikkeld om de spijsvertering en vetverbranding te ondersteunen.

Deze vegetarische capsules bevatten een krachtige dosis EGCG (45-55%) en 500 mg groene thee-extract per capsule.

 • Versnelde opname door de toevoeging van zwarte peper-extract
 • Ondersteunt de spijsvertering en het immuunsysteem
 • Bevat 98% polyfenolen en 80% catechines5. XXL Nutrition Fat Metabolic Support

Fat Metabolic Support bevat een krachtige combinatie van hoogwaardige ingrediënten, zorgvuldig samengesteld om je lichaam te voorzien van de allerbeste voedingsstoffen.

Met ingrediënten zoals kaempferol, cafeïne en L-carnitine weet je zeker dat je jouw lichaam ondersteunt met de juiste stoffen. 

 • Bevat maar liefst 40 mg cafeïne per dosering
 • Geschikt voor mensen met een vegetarische of veganistische levensstijl 
 • Al jarenlang een populaire fatburner op de marktAandachtspunten bij de aanschaf

Ben je op zoek naar een effectieve manier om gewicht te verliezen en vet te verbranden? Dan is een kwalitatieve vetverbrander precies wat je nodig hebt.

Het kan echter een uitdaging zijn om het juiste product te vinden dat aan jouw behoeften voldoet.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

Controleer de ingrediënten

Het eerste en belangrijkste bij een vetverbrandend supplement, of elk supplement in het algemeen, zijn de ingrediënten.

Een vetverbrander is net zo goed als de ingrediënten zelf, omdat het merk en de mooie verpakking uiteindelijk niets betekenen. Uiteindelijk gaat het om de ingrediënten. 

Houd rekening met je medische achtergrond

Hoewel het belangrijk is om de ingrediënten te controleren op effectiviteit en authenticiteit, moet je ook rekening houden met je medische geschiedenis. Vergeet je allergieën niet: controleer het etiket en kijk of er ingrediënten zijn die je wilt vermijden.

Zorg ervoor dat de ingrediënten door onderzoek worden ondersteund 

Fatburners moeten zorgvuldig worden gekozen, simpelweg omdat het niet-voorgeschreven supplementen zijn. 

Aangezien er geen medische autoriteit is die de werkzaamheid ervan kan valideren, is het belangrijk dat je als gebruiker zelf de verantwoordelijkheid neemt.

Kies voor supplementen die worden ondersteund door gedegen onderzoek, van bijvoorbeeld de Consumentenbond en Test Aankoop

Het doen van onderzoek kan je helpen ervoor te zorgen dat de ingrediënten betrouwbaar en authentiek zijn.

Vertrouwde onderzoeksbronnen moeten de ingrediënten die je gebruikt voor vetverbranding ondersteunen. Je wilt uiteraard niet investeren in een product dat niet werkt. 

Zo zie je maar dat het vrij gemakkelijk kan zijn om de juiste fatburners te kopen, zolang je weet wat je doet. Simpele stappen zoals even de ingrediënten doornemen en via Google controleren of de fatburner wordt ondersteund door onderzoek helpen je op weg.

Waarom een fatburner of vetverbrander gebruiken?

De naam zegt het eigenlijk al, een fatburner is een supplement dat je ondersteunt bij het verbranden van vet. Het gebruik van een fatburner moet je zien als een aanvulling op een gebalanceerd dieet waarbij er sprake is van een verantwoord calorietekort.

Wanneer je dit aanhoudt dan is een fatburner een effectieve ondersteuning van jouw dieet en kan het je daarnaast helpen om meer energie te behouden. Hierdoor kan je meer sporten en dus sneller afvallen. 

Alle voordelen van het gebruiken van een fatburner zijn: 

 • Onderdrukken je eetlust 
 • Geven je meer energie 
 • Zorgen ervoor dat je minder vet opneemt uit maaltijden 
 • Verhogen je stofwisseling

Welke soorten fatburners zijn er?

Er zijn verschillende soorten fatburners beschikbaar, waaronder specifieke varianten voor zowel vrouwen als mannen.

Fatburners voor vrouwen zijn samengesteld met speciale aandacht voor hormonale verschillen, stressreacties van het lichaam en lichaamssamenstelling. 

Aan de andere kant zijn fatburners voor mannen ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften en doelen van mannen bij het verbranden van vet en het bereiken van een gezond gewicht.

Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het stimuleren van de stofwisseling, het vergroten van de spiermassa en het bevorderen van energie en uithoudingsvermogen tijdens het sporten. 

Het is belangrijk om te kiezen voor een fatburner die het beste past bij jouw individuele behoeften en doelstellingen, ongeacht of je een man of een vrouw bent.

Naast het verschil in fatburners voor mannen of vrouwen, is er ook een verschil in poeder of pillenvorm.

Heb je een voorkeur voor het gebruik van fatburners in poedervorm of capsules? Beide varianten hebben exact dezelfde werking. Het is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur. 

Met een fatburner in poedervorm kun je eenvoudig een verfrissend drankje maken dat je bijvoorbeeld ‘s ochtends kunt nuttigen.

Als je er geen moeite mee hebt om capsules in te nemen en graag zo min mogelijk gedoe wilt hebben bij het innemen van je supplementen, dan is de capsulevorm een goede keuze.

Zijn fatburners veilig te gebruiken?

Fatburners die in Nederland en België zijn goedgekeurd voor verkoop zijn veilig te gebruiken. 

De beste fatburners hebben een positieve invloed op de gezondheid, waardoor ze als gezond kunnen worden beschouwd.

In andere gevallen hebben ze weinig tot geen effect. Dit kan afhangen van het type vetverbrander en ook van de persoon die het gebruikt. De gevoeligheid kan verschillen per individu. Desalniettemin is gebleken dat ze niet per se ongezond zijn. 

Het gebruik van vetverbranders kan echter negatieve gevolgen hebben wanneer je er te veel van inneemt. Dit kan leiden tot bijwerkingen zoals diarree, duizeligheid en een opgejaagd gevoel.

Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen die in vetverbranders zitten (en de kans hierop is zeker aanwezig), is het sowieso niet verstandig om ze te gebruiken. Let daarom op de ingrediënten voordat je ze inneemt.

Een ander risico bij het gebruik van vetverbranders die bedoeld zijn om gewichtsverlies te bevorderen, is dat deze producten meestal zonder advies van een arts worden gekocht. Dit kan leiden tot gevaarlijke interacties met andere medicijnen.

Veelgebruikte ingrediënten in vetverbranders en hun werking

Vetverbranders zijn voedingssupplementen die natuurlijke of kunstmatige stoffen kunnen bevatten. Er zijn tientallen verschillende ingrediënten te vinden in afslankmiddelen, de meest voorkomende ingrediënten zijn: 

Cafeïne

Cafeïne stimuleert het zenuwstelsel en kan helpen bij het verbranden van calorieën. Supplementen kunnen veel meer cafeïne bevatten dan koffie, thee, chocolade of andere natuurlijke bronnen.

Te veel cafeïne kan zorgen voor nervositeit, gejaagdheid en slapeloosheid. Het is daarom belangrijk om goed de dosering in de gaten te houden. 

Groene thee-extract

Veel vetverbranders bevatten extracten van groene thee. Dit ingrediënt kan helpen bij het verbranden van calorieën en de hoeveelheid vet te verminderen die je uit voedsel opneemt. 

Carnitine

L-carnitine of carnitine stimuleert je stofwisseling en geeft je energie. Het zit in veel soorten vlees en zuivelproducten, en je lever en nieren maken het van nature aan.

Fatburners die L-carnitine bevatten kunnen ook geschikt zijn voor veganisten omdat veel supplementen een vega versie van dit stofje gebruiken. 

Oplosbare vezels

Sommige vetverbranders bevatten ingrediënten die rijk zijn aan oplosbare vezels. Vezel verhoogt de vetverbranding niet, maar het helpt de eetlust te controleren.

En oplosbare vezels kunnen voorkomen dat je lichaam een deel van het vet uit het voedsel dat je eet opneemt. Enkele vezelrijke ingrediënten die vaak voorkomen in supplementen zijn:

 • Beta-glucanen
 • Glucomannan
 • Guargom

Andere ingrediënten

Vetverbranders kunnen ook veel andere ingrediënten bevatten, zoals:

 • Capsicum
 • Chroom
 • Geconjugeerd linolzuur 
 • Forskolin
 • Fucoxanthine
 • Garcinia cambogia
 • Kelp
 • Frambozen Ketonen

Hoe gebruik je een fatburner het beste?

Het beste moment om een goede fatburner of vetverbrander in te nemen, is direct na het ontwaken, 30 minuten vóór het ontbijt of je ochtendtraining. Dit komt doordat je lichaam metabolisme vertraagt terwijl je slaapt.

Het innemen van de fatburner of vetverbrander direct in de ochtend dient als een kickstart voor je dag, waardoor deze nog effectiever werkt. 

Voor mensen die gevoelig zijn voor stimulerende middelen, raden we aan om de fatburner voor het middaguur in te nemen, zodat je lichaam voldoende tijd heeft om tot rust te komen vóór het slapengaan.

Na het innemen van de fatburner is het tijd om te gaan sporten. Dit zal de vetverbranding effecten van de goede fatburner maximaliseren. Denk aan de beste fatburner als extra munitie kracht.

Op zichzelf biedt het enige voordelen, maar om de volledige waarde ervan te krijgen, moet je het gebruiken in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Om de effecten van de vetverbrander te testen, neem metingen of een foto van jezelf en evalueer de voortgang na 3-5 weken.

Als je verbeterde resultaten opmerkt in vergelijking met toen je geen goede fatburner gebruikte, weet je dat je de beste vetverbrander voor jou hebt gevonden. 

Je kunt een fatburner in principe elke dag gebruiken, maar het is belangrijk om goed in de gaten te houden of je resultaten ziet.

Supplementen zoals fatburners, cafeïne pillen of eetlustremmers kunnen alsnog bijwerkingen veroorzaken. Indien je hier last van hebt is het het beste even te stoppen en eerst contact op te nemen met een huisarts.

Geen bijwerkingen? Dan kun je in principe de fatburner blijven gebruiken tot je jouw gewenste resultaat hebt behaald.

Conclusie

Het vinden van de beste vetverbrander of fatburner kan een uitdagende taak lijken, gezien het brede scala aan opties op de markt. 

In dit artikel hebben we de 5 beste fatburners gepresenteerd die zijn getest op effectiviteit, veiligheid en kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat fatburners geen wondermiddelen zijn en dat een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet nog steeds essentieel zijn voor gewichtsverlies.

Fatburners kunnen een waardevolle aanvulling zijn om je gewichtsverlies doelen te ondersteunen, je stofwisseling te stimuleren, je eetlust te onderdrukken en vetverbranding te bevorderen.

Bij het kiezen van een vetverbrander is het goed om rekening te houden met de samenstelling, je persoonlijke doelstellingen en de prijs.

Daarnaast is het cruciaal om de ingrediënten zorgvuldig te controleren, je medische achtergrond in overweging te nemen en te kiezen voor fatburners die worden ondersteund door betrouwbaar onderzoek.

Met de juiste kennis en een weloverwogen keuze kun je een fatburner vinden die past bij jouw behoeften en doelstellingen, en die je kan ondersteunen op je reis naar een gezonder en slanker lichaam.

Kies de beste fatburner voor jou:

 1. PhenQ
 2. Fat Burn Active
 3. OceBio Chiline Maxislim
 4. Vitakruid Groene Thee & Bioperine
 5. XXL Nutrition Fat Metabolic Support